nachodki.ru интернет-магазин

Рівненський ліцей №1 Рівненської міської ради

Тематичний урок «Безпека в Інтернеті, що потрібно знати…»

Сучасна молодь досить активно використовує можливості Інтернету та соціальних мереж, але не завжди думки та висловлювання підлітків є толерантними та ввічливими, що і сприяє поширенню кібербулінгу та великої кількості. Саме тому, до Всесвітнього дня безпеки в Інтернеті спільно з інспекторами відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Рівненській області було проведено тематично-профілактичний урок «Безпека в Інтернеті, що потрібно знати…» для учнів п’ятого класу Рівненської ЗОШ № 1 ім. В. Г. Короленка.

Інспектори розповіли школярам про безпечну поведінку в Інтернеті, адже не секрет, що саме неповнолітні зазнають цькування та часто потрапляють на «гачок» інтернет-шахраїв. Особлива увага приділялась тому, як протидіяти кібербулінгу, правам людини в Інтернеті та свободи вираження думок. Також, наголосили наскільки небезпечним є публікування персональних даних та навели приклади про ймовірні ризи які, можуть виникнути під час використання всесвітньої мережі. Учні проявили неабияку активність, відповідаючи на запитання і зацікавлено переглядали інформаційні відеоролики. Школярі зрозуміли, що потенційна небезпека може чекати не лише на темній вулиці чи на дорозі, але й в Інтернеті!

Також, аби молодь цікавилася більше мальовничою красою України та давніми ремеслами, учням було презентовано надзвичайно цікаву книгу від Українського інституту книги – «Ukraїner. Країна зсередини» автора Богдана Логвиненко. Адже, Ukraїner – це суспільно-культурний мультимедійний українознавчий проєкт, матеріали якого засновані на результатах власних експедицій. Школярам дуже сподобалась книга, вони з великим захопленням гортали сторінки та роздивлялись красоти України, зокрема відкрили для себе мальовничість Волині, та вже знають куди перш за все поїхати на екскурсію. Якщо, вас зацікавила книга – можете переглянути її у відділі документів з гуманітарних наук (4 поверх).

Галина Бойко, бібліотекар обласної бібліотеки

© 2024 ARTEM PRONCHUK. All Rights Reserved.
Рівненський ліцей №1