http://nachodki.ru/

Рівненський ліцей №1 Рівненської міської ради

ЧЕРВОНА СТРІЧКА СНІДу

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 1 грудня 2020 року класним керівником 6-В класу Бачук І.О. проведено годину спілкування «Молодь за життя без СНІДу» у форматі брейн-рингу. У ній взяли участь три команди: «Імпульс», «Червона стрічка» та «Гарячі серця». Командам було запропоновано низку завдань та випробувань, під час яких учасники актуалізували та поповнили базові знання щодо теми ВІЛ-інфікування та СНІДу. Мета заходу - привернути увагу здобувачів освіти до проблеми цінності людського життя, формування толерантного ставлення до людей, які живуть з позитивним ВІЛ-статусом.

«Червона стрічка» є символом дискримінації та ізоляції хворих людей, тому учні вдягнули червоний однострій у пам’ять про сотні тисяч людей, яких забрала ця підступна хвороба.

Наприкінці заходу команди напрацювали та презентували «Пам’ятку безпеки».

Рада організаторів шкільного життя (модератор Денисюк Т.М.), презентувала творчу роботу «Історія мого життя». Мета форум-театру - отримати інформацію від однолітків про проблему СНІДу у нашому суспільстві та долучитися до діалогу з проблемної теми. Визначити позитивні особистісні якості молоді, які допоможуть визначитися з колом інтересів та уподобань; стати активним членом суспільства та здоровою, упевненою у власних силах людиною. Виховати покоління, яке не байдуже до чужої біди, яке вміє співпереживати, прощати, допомагати ближньому, бути терпимим.

Тетяна Драганчук, практичний психолог школи

© 2024 ARTEM PRONCHUK. All Rights Reserved.
Рівненський ліцей №1