Статьи и обзоры nachodki.ru

Рівненський ліцей №1 Рівненської міської ради

Об'єднані Україною

Знакова подія в літописі Рівненської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені Володимира Короленка відбулася 20 серпня 2021 року. Представники СІМІС оперативного командування «Захід» та громадської організації «РОВО «ПОБРАТИМИ» завітали до навчального закладу з метою реалізації акції «Подаруй Державний Прапор». Начальник відділення цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Захід» підполковник Андрій Рисюк урочисто передав директору школи Людмилі Грекул Державний Прапор України, що є також символом пам'яті про офіцера управління оперативного командування Віктора Новіцького, який загинув за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

З перших днів антитерористичної операції Віктор Новіцький виконував завдання у визначеному районі, а під час останнього бою, 10 серпня 2014 року, ціною власного життя врятував бойового товариша. Указом Президента України № 817/2014 від 21 жовтня 2014 року, «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Почесний громадянин міста Рівне. Вчительський колектив та військові виконали Державний Гімн України, цінний подарунок буде зберігатися в музеї історії школи.

Андрій Рисюк від імені оперативного командування «Захід» передав навчальному закладу флаг- шток, який буде розміщено на подвір’ї школи.

1 вересня о 12 годині відбудеться урочисте підняття Державного Прапору України.

Україна понад усе!

Олеся Ткачук, керівник музею історії школи

© 2024 ARTEM PRONCHUK. All Rights Reserved.
Рівненський ліцей №1